Aflevering 62: 11 december 1985

62

Datum:
255 april 1985

Gasten:
tekenaar Theo van den Boogaard (telefoon) en regisseur Hans Fels (telefoon)

Met ondermeer en onder andere:
Cor Galis. Platenkeus van Paul van Ostaijen: Ornette Coleman- Dubbelkwartet. Dan John Lennon- Whatever gets you through the night.
7.35 Nieuwe Platen: Aztec Camera- All I need is everything.
11.40 Kuttje en Jacqueline in gesprek met Vos en Plafond. Vos geeft een uitputtende beschrijving van de troep in zijn auto. Een primeur: hier dan een tip van Jan Vos (nog geen rubriek): Ruim uw auto eens op (niet tijdens de rit).
17.30 Four Tops (Vos, Plafond, Kuttje, van Benthem)- Drollekop.
20.55 De Godvergeten Leroy Anderson- Sandpaper Ballet.
22.22 De Post. Een brief met het blad ‘The fabulous sounds of the sixties’, o.a. over het lied ‘Corrina, Corrina’. Ook een gesproken cassettebrief van Paul l’Oncle.
29.15 Gesprek met Theo van den Boogaard over een brief van een luisteraar over hem en zijn boek dat op de markt geworpen is, ‘Van Oekel op drift’. The Brook Brothers- Ain’t gonna wash for a week en The Searchers- Goodbye.
37.00 Bredduvang. Knasterhuis: “Enige tips betreffende ook weer de woelige decembermaand.” P: “Moet dat speciaal met een duster aan waaronder niks, die bovendien nogal hinderlijk openvalt.” K: “Als men bijvoorbeeld den broek bij den pijpen naar binnen slaat, en wanneer dan een gat in de zak van de broek zit, waardoor het geld weg zoals vaak geval ook, zodat geld in pijp, en dan opgevangen aan binnenkant door naar binnen geslagen broeksriemband, en ham ook meegebakken. En verder zou men ook sokken voortaan en ook binnenstebuiten, zodat tweemaal, en roos van haar bewaren in doosjes voor de kerst zodat, sorry, maar ook haar uit den kam bij wijze van en dan opsparen voor onze kerstboom bij wijze van engelenhaar bij wijze van, en in geval en ook haaruitval, en roos daar en dan sneeuw.” Filmtip: Rocky IV. The Scotty Brothers- Soundtrack Rocky. Platenkeus: James Brown- Living in America.
45.10 Is er wat op de tv. Plafond over het programma ‘Nederland C’.
46.00 Gesprek met Hans Fels over de film ‘Omtrekkende bewegingen’. Kuttje- De Charmeur.
53.50 Colofon en Galis.

Citaten:
Plafond: “Als ik wat mat overkom, dan doe daar uw voordeel mee, en vergeet niet uw achterdeel te doen met Jif.”, “Ik praat er veel meer doorheen dan Frits Spits. Maar ik heb ook niet zo’n dikke kop als Frits Spits.”, “zo’n radiochuide”, “Het is wel leuk, maar wat moet je d’rmee. Wat moet joe trouwens overal mee.”, “Potverdomme, wat een levensblijheid, als dat maar goed gaat vandaag”, “Broekema is hier nu niet, want die heeft last van een post-natale depressie”, “Misschien word ik ooit wat milder, maar dan is de dood ook dichterbij”
Van Benthem: “Nou ja, een beetje goeie lekkere vrachtwagenchauffeur dat gaat er bij mij wel in!”

Beluister Ronflonflon van 11 december 1985:

1 Reactie op “Aflevering 62: 11 december 1985”

  1. Er staat hier nu wel dat om 20:55 De Godvergeten Leroy Anderson klinkt met het nummer “Sandpaper Ballet”, maar daarvoor zal joe toch moeten uitwijken naar aflevering 53, daar klinkt dat nummer rond 39:15.
    De titel van het stuk dat hier afgespeeld wordt is “The Waltzing Cat”.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.