Aflevering 34: 29 mei 1985

34

Jingles en rubrieken
Wat is er op de radio, Ronflonflontune, De onvergetelijke Gerrit Dekzeil, Gisteren in Borát, Oude Koeden, Wilhelmina Kuttje jr., Rimbim, De post, joe brief of briefkaart, Nieuwe platen vliegen om mijn oren, Etna Vesuvia, Bredduvang, filmtip, Platenkeus van Jaap Knasterhuis, Colophon

Gasten
bioloog Dick Hillenius (1927-1987) over zaadproductie (aan de telefoon)

Met ondermeer en onder andere
- 07:07 Plafond: ‘Oh, de stapel met jingles is zeker omgevallen’. De jingle van Dekzeil wordt gedraaid, terwijl er geen nieuwe Gerrit Dekzeil is. Aansluitend een geluidsfragment uit Borát.
- 11:48 Plafond meldt dat Knasterhuis niet komt. Hij is beledigd omdat hij vorige week vanuit het VPRO bezemhok kwam. Hij zal verbinding maken vanuit Vlissingen.
- 15:00 Oude Koeden: over het pausbezoek. Plafond vraagt aan bioloog en schrijver Dick Hillenius: Hoe doen katholieke mannen dat nou met dat zaad? Ze mogen zichzelf niet beroeren, dus waar blijft dat zaad dan? Hillenius vindt niet dat Plafond zaad mag vergelijken met plas en poep, dat is levende cellen vergelijken met dode afvalstoffen.
- 24:10 Filemelding, de situatie op de A67. (naam ♀ filemelder niet genoemd)
- Na de filemelding Wilhelmina Kuttje die snikkend meldt dat haar katje Jip dood is. Jip hield erg van Albinoni, ‘van die beroerde barokrotzooi’ volgens Plafond.
- 28:10 Binnenkomende telefoon van een platenhandelaar n.a.v. de oproep voor andere plaatjes dan die uit de Top 40. Er kan een doos platen afgehaald in de Rotterdamse Havenbuurt.
- 42:45 Knasterhuis komt binnen vanuit Scheveningen, niet Vlissingen. Niemand is op komen dagen in de Roxy. Daarom galmt het nogal terwijl hij de filmtip en platenkeus doet.
- 48:14 Jan Vos komt binnen, wil het hebben over fatsoen in het verkeer. Maar het gaat over de kop van een gestoofde zeewolf. Vos gaat morgen trouwen met het meisje uit het restaurant, terwijl hij nog getrouwd is met Clothilde: ‘oh, god, dat is waar ook’.

Opmerkingen van Jacques Plafond
- tegen Cor Galis: ‘Ik weet niet of ik het wel volhoud, tot 4 uur, hè dikke’
- ‘wat een rommel is het hier ook, niets voorbereid, dat moeten we joe als luisteraar allemaal aandoen’
- ‘…komt de lardering met verbindende kletspraatjes voor mijn rekening’ (tegen Jan Vos)

Discografie
‘Oh Lori’ (Alessi Brothers), ‘Brown-Eyed Girl’ (Van Morrison), ‘Whenever A Teenager Cries (Reparata & The Delrons), ´Me and My Shadow´ (Frank Sinatra), Metropole Orkest - ?, Albinoni - ?, ‘If You Love Somebody’ (Sting), ‘Western Movies’ (The Olympics; Platenkeus),

 Eigen liedproducties
‘Beslagen ramen’ (gezongen door Jaap Knasterhuis/ Clous van Mechelen), De Primarinse Rimbim (Jan Vos met Wilhelmina Kuttje), ‘Door de wc’ (Etna Vesuvia), ‘Ik ben Jan Vos’ (Clous van Mechelen), ‘Een lied van verlangen’ (Jan Vos/Gé Braadslee)

Beluister de uitzending van 29 mei 1985

1 Reactie op “Aflevering 34: 29 mei 1985”

  1. Niels Gribling zegt:

    De onbekende fileleester is Nannete Weil. Zij wordt in de Colofon genoemd. +/- laatste 20 sec. van uitzending

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.