Aflevering 31: 8 mei 1985

31

Gasten
radiomaker en nieuwslezer Hans Molenaar, specialist van de B kantjes van hitsingles (in de studio), acteur Kenneth Herdigein (in de studio)

Met ondermeer en onder andere
- Het is vandaag 38 april.
- Plafond heeft twee koeien horen praten in het abattoir. Zegt de één tegen de ander: ‘hou je taai’. Daarna praat Plafond over gebakken eten: vitamines vliegen bij het koken naar de buitenrand van het voedsel en worden daar tegengehouden door het korstje. Het is dus zaak deze korstjes op te eten, met daarbij een glas bloemenwater.
- Jacques wordt er zo moe van dat ober Teun Balk steeds als hij zegt ‘Wilhelmina Kuttje met twee T’, Balk aan komt zetten met twee kopjes thee. Al blijkt er whisky in te zitten ‘dus dat valt dan weer mee’. De Ober wordt vanaf nu met Teun Balk aangesproken en hiermee worden de twee personages vermoedelijk samengevoegd. Jan Vos vertelt over een ruzie en gevecht met de ober in de kantine waar de politie bij is gehaald. Er is proces-verbaal opgemaakt.
- Wilhelmina verblijft nog steeds in IJsland i.v.m. research voor haar roman.
- Stichting Color is bezig met een onderzoek of Ronflonflon wel op Hilversum 3 thuishoort, of ze wel genoeg muziek draaien.
- Helga Vis uit Zwanenburg heeft een Clous van Mechelen fanclub opgericht.
- (14:51) Plafond heeft een brief gekregen ondertekend door Lex Haring [sic] (ofwel Lex Harding) over de werking van de Top 40 playlist. Daarin stelt Haring (Plafond houdt deze spelling aan) dat hij naar Francis Bouwman van de Stichting Nederlandse Top 40 kan bellen waarom Ronflonflon is uitgesloten van deelname aan die playlist. Hij wordt ‘afgepoeierd’ door een secretaresse die zegt dat Bouwman in vergadering is.
- Jacqueline van Benthem heeft een boodschap voor de luisteraars: ze wil dat de Deense Rimbim ook in Nederland doorbreekt. Daarom heeft ze opgericht: de Eerste Officiële Nederlandse Rimbim Society.
- (30:00) in de nieuwe rubriek ‘Oude koeden’ te gast Hans Molenaar van ‘B-kantjes van Hans Molenaar’ uit Borát, die vertelt over de bom die Veronica gooide door een patrijspoort van het Radio Noordzee schip op 15 mei 1971.
- acteur Kenneth Herdigein verveelt zich de pleuris. Plafond vertelt dat hij naar ‘Romeo en Jeanette’ van Jean Anouilh is geweest.
- Jaap Knasterhuis kondigt de actie ‘Joden voor Christus’ aan, waarvan men lid kan worden. Hij leest een bon voor die de luisteraar kan uitknippen en insturen. Knasterhuis zingt voor het eerst een lied.
- (44:40) Jan Vos: ‘Sorry dat ik wat laat ben’. Knasterhuis: ‘Heer Vos, kunt u het muil sluiten’. Hij heeft nl. een nieuw lied geschreven, ‘Beslagen ramen’.

Opmerkingen van Jacques Plafond
- ‘Ben ik duidelijk?’
- ‘Ik word hier zo moe van’
- ‘Eén zin gelul van mij, daar zit meer muziek in dan een hele Veronica hitparade, stichting Top 40 terreur’

Discografie
‘Sexy Sadie’ (The Beatles), ‘I Can Help’ (Billy Swan), ‘Heart to Heart’ (David Knopfler), nummer van de nieuwe plaat van Focus, ‘You Know What I Mean’ (The Vernons Girls, 1962)

Eigen liedproducties
Deense Rimbim (Wilhelmina Kuttje), ‘Dromen’ (Rik Rollinga, van LP ‘Verder gaat alles goed’), ‘Beslagen ramen’ (Jaap Knasterhuis)

Beluister de uitzending van 8 mei 1985

2 Reacties op “Aflevering 31: 8 mei 1985”

  1. Willem zegt:

    correctie: de Deense Rimbim wordt gezongen door Jacqueline van Benthem

  2. Jacques Plafond blijft Lex Harding expres Lex Haring noemen omdat Lex Harding bij briefwisselingen Wilhelmina Kuttje ook altijd schrijft als Wilhelmina Kutje (= ook met een letter te weinig in de achternaam).

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.