Aflevering 27: 10 april 1985

27in deze uitzending:

Gasten
zanger en acteur Johnny Lion (telefoon), schrijver Bernlef (telefoon), Henk Pal van Op zoek naar Jolanda (Cees Schouwenaar) (in de studio)

Met ondermeer en onder andere
Plafond kondigt opgetogen aan dat Ronflonflon nu VPRO’s best beluisterde programma is met een miljoen luisteraars. De Krant van Gisteren: gesprek met Johnny Lion, die niet Johnny Lyon van The Tremeloes blijkt te zijn.
14.10 De Godvergeten Clifford Brown
17.30 Gesprek met Bernlef over zijn boek ‘Red and Hot’ van pseudoniem S. Frederick Starr over jazz in de Sovjet-Unie, alsmede ‘Hersenschimmen’.
25.15 Gesprek met Henk Pal, de Post (o.a over ‘Toppunten’). Verkeersinfo (vrouw), Plafond praat er doorheen.
31.00 Plafond, Kuttje en Pal in gesprek. Kuttje draagt voor ‘Zomerboden’, onderbroken door Pal. Jan Vos meldt aan de telefoon dat hij autopech heeft. Hij staat bij motel ‘Zingende Zwaan’.
39.35 Platenkeus van Knasterhuis (James White) en Bredduvang. Verklaring op band (bezorgd door een “motorfietsberijder”) van Knasterhuis (in zijn blote reet) vanuit het huis van weduwe van Beurden, te Beverwijk. Hij kan niet aanwezig zijn omdat hij elke middag naar de kindervoorstelling gaat. Uiteenzetting over “Wat is film”, hier en daar onderbroken door de weduwe (hier Wim T Schippers en niet Janine Elzakker). “muziek, immers eveneens een opeenreeks van geluidflard, aan den stroden zomerhoed ontvlied en men zich daarbij in den bol een voorstelling van maakt.”
49.00 geen Dekzeil, maar Geheime Feestjes- Kuttje zingt ‘De Rimbim’.

Citaten Plafond
“Nou, hang dan op!”, “Ja, dikke lul, ik bedoel pardon”, “Hoewel het wel een rage schijnt te zijn om voor ouwe lul door te gaan”.

Beluister de uitzending van 10 april 1985:

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.