Instituut Idzerda

Geplaatst op 19 oktober 2010 door Nienke Feis

idzerdntRegelmatig levert Het VPRO Radioarchief bijdragen aan het verhalenprogramma Instituut Idzerda. Instituut Idzerda laat fragmenten horen uit oude radioprogramma’s; de oorspronkelijke programma’s waaruit de fragmenten afkomstig zijn zijn in hun geheel op dit weblog te beluisteren. Ze zijn te vinden door de categorie Idzerda aan te clicken.
Instituut Idzerda wordt uitgezonden op zondag van 18.15-19.00 uur op Radio 1.

4 Reacties op “Instituut Idzerda”

 1. joke de haan zegt:

  Instituut Idzerda! Wat een heerlijk radioprogramma. Echt VPRO!! Dank en gaat voort!

 2. wolff zegt:

  nav programma radio 19/12 ongeveer half zeven :
  een heleboel jaren geleden las ik in een vliegtuigmagazine een artikel over de eerste radiouitzendingen in nederland ; ik las dat wrsch dan Idzerda ( ben ik vergeten) uitzendingen verzorgde , de eerste radioverbinding ,, werd beschreven , dat er heen en weer gezonden werd naar ene Tamson . ik vroeg aan mijn moeder , zijn dochter , hoe dat zat . Zij zei : ach ja , hij zat altijd te knutselen met apparaten , zij wist te vertellen dat haar vader van de enen straat naar de andere ( waar idzerda woonde)
  mijn grootvader was uitvinder /techneut , opgepakt in ‘41 (, steikelgroep), en afgevoerd naar duitsland , niet levend teruggekomen .
  toevallig dus dat ik het las , de naam herkende en dat mijn moeder het radio-gedoe zich goed kon herinneren . groet wolff

 3. wolff zegt:

  ik heb nog even de voorletters opgezocht : AWK Tamson , woonde oa aan de riouwstraat , huis vernield door een V 1 , zoals vaak gebeurde .

 4. Peter Franke zegt:

  De volledige naam is Alexander Willem Karel Tamson (Roepnaam Tony). Geboren 25-2-1883 in Den Haag, overleden 16-11-1943 in Sonneburg[D]

Laat een reactie achter