Zomergast Ben Verwaayen bij de VPRO radio

Geplaatst op 16 augustus 2012 door Nienke Feis onder Podcasts, Zonder categorie, zomergast

zomergasten-2012-ben-verwaayen-credit-morad-bouchakouravnm-posterOp zondag 19 augustus 2012 is topmanager Ben Verwaayen te gast bij gastheer Jan Leyers.

Verwaayen is slechts enkele keren te horen geweest voor de VPRO-radio.
De eerste keer was dat in OVT van 19 december 1999, in de 51ste  aflevering van een 52-delige serie over de belangrijkste dromen van de twintigste eeuw. De documentaire ‘Ingerukt Mars!’ ging over de emancipatie van de dienstplichtige soldaat en de oprichting in 1966 van de Vereniging voor Dienstplichtige Militairen
(VVDM), de eerste vakbond voor dienstplichtige militairen in Europa.
Hierin o.a. een vraaggesprek met mede-oprichter Ben Verwaayen van de militaire
vakbond AVNM, tegenhanger van de linkse en radicale VVDM.
Beluister Het Spoor Terug van 19 december 1999:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

podcast

Op 5 april 2005 was Verwaayen te gast als bij De Ochtenden als bestuursvoorzitter van telecombedrijf British Telecom. Onderwerp van gesprek was o.a. de kenniseconomie, waarin door Nederland onvoldoende werd geïnvesteerd.
Beluister Verwaayen in gesprek met Chris Kijne, in De Ochtenden van 5 april 2005:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Op 6 mei 2008 was Verwaayen wederom te gast bij De Ochtenden, vanwege zijn afscheid van telecombedrijf British Telecom. Hij zat toen in de rubriek Aan Tafel, verpleegster/schrijfster Fadoua Bouali, wiens Volkskrant-columns in boekvorm waren verschenen, en met Cor van Beuningen, adviseur van het Instituut voor meer Partijen Democratie, over een referendum in Bolivia en de Boliviaanse president Eva Morales.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

6 Reacties op “Zomergast Ben Verwaayen bij de VPRO radio”

 1. Ineke zegt:

  Wat een trieste zomergasten avond. Ik wil het uitkijken maar kan de moed bijna niet meer opbrengen. “Opa, laten we iets leuks doen”. Opa (Ben): Ja, laten we naar de speelgoedwinkel gaan (..) Kleinkind: Nee, ik wil munten kopen voor op m’n Ipad” OMG, ik voel met Jan Leyers mee (die net stiekem op z’n -eenvoudige- horloge keek of hij al naar huis mocht). Laten we het kapitalisme niet meer toelaten in een normaal zo inspirerend programma.

 2. Lia Gijsbers zegt:

  Volg het programma Zomergasten al jaren heel trouw. Geweldig. Natuurlijk spreekt de ene gast je meer aan dan de andere. Tot gisteren vond ik dit seizoen heel erg goed. Maar dit is de eerste keer dat ik het heb uitgezet. Irritante man die Ben Verwaayen. Weet alles maar dan ook alles zo ontzettend goed.
  Gelukkig volgende week Adriaan van Dis. Verheug ik me op.

 3. L. van Kleij zegt:

  Met veel voldoening gekeken naar Zomergast Ben Verwaaijen; wat mijn vrouw en mij bijzonder trof was de tekst van goeroe Steve JOB. Onze vraag is of U voor ons deze tekst nog beschikbaar heeft. Wij zouden het zeer op prijs stellen als U deze schitterende woorden ons zou willen toe mailen.
  In spannende afwachting:
  L. van Kleij en echtgenote.

 4. Bauke Jan Douma zegt:

  Steve Jobs was geen goeroe maar een pathologisch geval van Amerikaanse drang naar monopolistische hegemonie, en geschiedvervalsende annexatiedrift. Gelukkig loopt Apple in de zelfverkozen arena van concurrentie, nl. de rechtzaal, in toenemende mate tegen rechters en juries aan die dit alles noemen wat het is: stront.

  bjd

 5. Marja zegt:

  Ik hou van het programma, maar heb het bij de heer Verwaaijen twee keer geprobeerd maar uitgezet. Ik vond het een doodvermoeiende, zelfingenomen, oppervlakkige gast, met zogenaamd overal een antwoord op, en met de diepgang van een mier. Gewoon een kwal van een vent.

 6. Stephan zegt:

  Wat een irritante zelfingenomen ijdele kwast is die Ben Verwaayen. Het was niet om te zien! De man gaf alleen maar hoog op van zichzelf, onbegrijpelijk dat de redactie hem van te voren niet beter had geproduceerd. Dan had men hem of af kunnen zeggen of een kritischer aanpak kunnen voorbereiden. Dit was vreselijk.

  Maar ook mevrouw Lidewij had het buitengewoon met zichzelf getroffen en kreeg ook alle kans om dat te ventileren. Met haar monotone stem, ook niet om aan te zien! Waarom worden die gasten uberhaupt uitgenodigd als ze niets interessants te vertellen hebben? En waarom krijgen ze alle ruimte voor hun egotripperij?

  Waar blijven de prikkelende vragen, de goeie gesprekken??? Het lukt me niet meer om zomergasten uit te kijken, erger me dood aan de gasten. Komende zondag Adriaan van Dis, die is geweldig. Maar ja, als hij geen prikkelende vragen krijgt dan is het ook moeilijk voor Van Dis. Want wat moet je uit jezelf drie uur vertellen??? Zonder duidelijke sturing van de presentatie en redactie?

  Van Dis was een betere interviewer gegund, maar we zullen zien. Ik ga het uit sympathie voor Van Dis maar weer eens proberen zomergasten uit te zitten, maar dit is toch geen TV meer!

Laat een reactie achter