“Ik ben homofiel”

Geplaatst op 2 augustus 2012 door Nienke Feis onder Podcasts, Zonder categorie

gay_pride_amsterdam2Op zaterdag 4 augustus 2012 vindt de jaarlijkse traditionele botenparade plaats, het hoogtepunt van de Amsterdam Gay Pride 2012. Deze Gay Pride staat in het teken van de homofobie, nog steeds actueel gezien de uitspraken van Ajax-trainer Frank de Boer dat homo’s a-sportief zouden zijn  en er wat schort aan hun motoriek.
In 1966 al besteedt het radioprogramma Ronduit aandacht aan homofilie. Ronduit was een programma voor jonge mensen, met als doel misverstanden tussen mensen uit de weg te ruimen.
In dit programma vertellen twee jonge homoseksuelen hun verhaal, voorafgegaan en gevolgd door straatinterviews en reacties van scholieren (onnatuurlijk, helemaal fout, niet netjes, die mensen zijn te beklagen, natuurlijke afwijking).
Verder in het programma meningen en opmerkingen over de acceptatie van de homofiele mens van diverse deskundigen.
Beluister Ik ben homofiel, uitgezonden op 14 januari 1966:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Podcast

Dit programma werd gemaakt door Peter Flik en Henk Branderhorst. Aan het woord komen de doopsgezinde predikant van der Meulen, de Nederlands-Hervormde predikant Kroon, pater Gotschalk, biologie-lerares Bremer-Wolf, socioloog Abram de Swaan, COC voorzitter Benno Premsela en schrijver G.K. van het Reve.

Laat een reactie achter