Hongerige Wolf

Geplaatst op 26 juli 2012 door Nienke Feis onder Podcasts, Zonder categorie

hongerige-wolf-gemeentebordhongerige-wolf-google-mapsHet weekend van 27-29 juli 2012 vindt in Groningse dorp Hongerige Wolf de tweede editie plaats van hetHongerige Wolf Festival, met acteurs in de klei, bandjes in de polder, exposities in de buitenlucht en afterhours in de Danssilo.

Voor de rubriek ‘Even weg’, met aanbevelingen voor het komende weekend, bracht programmamaker en Groninger Rik Zaal, in maart 1984 een bezoek aan Hongerige Wolf. Hij vertelt hoe het dorp aan zijn naam kwam: vernoemd naar de windmolen bij de plek waar twee eeuwen geleden de jager uit Finsterwolde de laatste wolf doodde. Even weg was een onderdeel van RadioNieuwsdienst VPRO.
Beluister Even weg, uitgezonden op 16 maart 1984:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Podcast

Laat een reactie achter