Gerrit Komrij 1944-2012

Geplaatst op 6 juli 2012 door Nienke Feis onder Podcasts, Zonder categorie, schrijver(s)

Dichter, romanschrijver, bloemlezer, vertaler, essayist en criticus Gerrit Komrij is overleden. Hij gold als een van de meest veelzijdige, kleurrijke en productieve schrijvers in het Nederlandse taalgebied. Gerrit Komrij is 68 jaar geworden.
In de archieven van de VPRO radio zijn vele bijdragen te vinden van Komrij, enkele daarvan zijn op dit weblog te beluisteren.

Ter gelegenheid van Komrij’s 65’ste verjaardag
65 jaar Komrij-wezen

Roomse Rites
In 1977 was Komrij hoofdpersoon in een rel na een optreden van hem in het programma Forum. De VPRO werd toen gedagvaard wegens beledigende uitlatingen jegens katholieken op grond van het zogenaamde ‘beledigingsartikel’ in het Wetboek van Strafrecht. Komrij had voorgesteld de heilige hostie te vervangen door aan schijfjes gesneden abortussen. Beluister alles over deze affaire

Komrij op dit weblog

Laat een reactie achter