Waarom toch Jiri Benda, deel 13 en slot

Geplaatst op 28 juni 2012 door Nienke Feis onder Podcasts, Waarom toch Jiri Benda

jiri-benda-brochure-cover3jiri-benda-hanjan-pagina-29Vijf jaar na hun legendarische serie uitzendingen “In het voetspoor van Mozart” uit 1976 traden Han Reiziger en Jan Wagenmeester weer in het voetspoor van een componist uit het verleden. Dit keer gingen zij op zoek naar het wel en wee van componist Jiri Benda (1722-1795), geboren in Alt Benatek, in het voormalige Bohemen. Het werd een lange vermoeiende en soms enerverende reis, die de reizigers gedurende 13 afleveringen leidden via Tsjecho-Slowakije en de DDR naar Mannheim en Frankfurt.
Beluister “Waarom toch Jiri Benda”, aflevering 13, uitgezonden op 30 april 1982:
Toch weer Mozart?

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Podcast

jiri-benda-brochure-32Aan de programma’s werkten mee: Han Reiziger, Jan Wagenmeester en Nicolette Soesan (productie). De afgebeelde brochure is een productie van Publieksservice van de VPRO, en werd samengesteld door Han Reiziger (tekst), Nelleke van der Drift (foto’s), Marius van Leeuwen (omslag), Hetty van der Meij en Irene Breedijk (samenstelling en productie).

2 Reacties op “Waarom toch Jiri Benda, deel 13 en slot”

  1. Wiert Fehling zegt:

    Nienke, duizendmaal dank!

    Je hebt mij met deze complete serie bijzonder gelukkig gemaakt.

  2. Herman van Dellen zegt:

    Beste VPRO, zijn er ook plannen om “In het voetspoor van Mozart” als podcast uit te brengen? Dit is voor mij een absoluut hoogtepunt.. Alvast dank!!!!

Laat een reactie achter