Waarom toch Jiri Benda, deel 11

Geplaatst op 21 juni 2012 door Nienke Feis onder Podcasts, Waarom toch Jiri Benda

jiri-benda-brochure-cover3jiri-benda-hanjan-pagina-29Vijf jaar na hun legendarische serie uitzendingen “In het voetspoor van Mozart” uit 1976 traden Han Reiziger en Jan Wagenmeester weer in het voetspoor van een componist uit het verleden. Dit keer gingen zij op zoek naar het wel en wee van componist Jiri Benda (1722-1795), geboren in Alt Benatek, in het voormalige Bohemen. Het werd een lange vermoeiende en soms enerverende reis, die de reizigers gedurende 13 afleveringen leidden via Tsjecho-Slowakije en de DDR naar Mannheim en Frankfurt.
Beluister “Waarom toch Jiri Benda”, aflevering 11, uitgezonden op 2 april 1982:
Naar Mannheim.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Podcast

jiri-benda-brochure-31Aan de programma’s werkten mee: Han Reiziger, Jan Wagenmeester en Nicolette Soesan (productie). De afgebeelde brochure is een productie van Publieksservice van de VPRO, en werd samengesteld door Han Reiziger (tekst), Nelleke van der Drift (foto’s), Marius van Leeuwen (omslag), Hetty van der Meij en Irene Breedijk (samenstelling en productie).

1 Reactie op “Waarom toch Jiri Benda, deel 11”

  1. Wiert Fehling zegt:

    Eigenlijk is deze serie als programma veel interessanter dan voorganger “In het voetspoor van Mozart” Wagenmeester laat ook meer van zich zelf zien, wat de conversatie er bepaald boeiender op maakt maakt. Trouwens met die reis door de voormalige DDR ook een bijzonder aardig tijdsbeeld.

Laat een reactie achter