Waarom toch Jiri Benda, deel 9

Geplaatst op 7 juni 2012 door Nienke Feis onder Podcasts, Waarom toch Jiri Benda

jiri-benda-brochure-cover3jiri-benda-brochure-23Vijf jaar na hun legendarische serie uitzendingen “In het voetspoor van Mozart” uit 1976 traden Han Reiziger en Jan Wagenmeester weer in het voetspoor van een componist uit het verleden. Dit keer gingen zij op zoek naar het wel en wee van componist Jiri Benda (1722-1795), geboren in Alt Benatek, in het voormalige Bohemen. Het werd een lange vermoeiende en soms enerverende reis, die de reizigers gedurende 13 afleveringen leidden via Tsjecho-Slowakije en de DDR naar Mannheim en Frankfurt.
Beluister “Waarom toch Jiri Benda”, aflevering 9, uitgezonden op 5 maart 1982:
Benda’s Ariadne

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Podcast


jiri-benda-brochure-27jiri-benda-brochure-28Aan de programma’s werkten mee: Han Reiziger, Jan Wagenmeester en Nicolette Soesan (productie). De afgebeelde brochure is een productie van Publieksservice van de VPRO, en werd samengesteld door Han Reiziger (tekst), Nelleke van der Drift (foto’s), Marius van Leeuwen (omslag), Hetty van der Meij en Irene Breedijk (samenstelling en productie).

Laat een reactie achter