In Memoriam Johnny van Doorn

Geplaatst op 31 mei 2012 door Nienke Feis onder Podcasts, schrijver(s)

johnny-van-doorn-bron-geschiedenis-24Tijdens het festival De Geest Moet Waaien (1 t/m 3 juni in Arnhem) wordt de tiende tweejaarlijkse Johnny van Doornprijs voor de Gesproken Letteren uitgereikt aan Nico Dijkshoorn, groot fan van Van Doorn.

Enkele maanden na het plotselinge overlijden van van Doorn op 26 januari 1991 zond de VPRO een In Memoriam uit, gemaakt door Wim Noordhoek en Wim Brands, met gesprekken┬á met mensen die van Doorn hebben gekend, onder wie Simon Vinkenoog en Hans Sleutelaar, met fragmenten van Johnny the Selfkicker, en met oude radio- en televisiefragmenten, zoals van Uitlaat (1968), Oorlog en Pap over LSD (Radiotheater 1980), Het Fornuis uit “Mijn kleine hersentjes”, een bezoek aan Cherry Duyns 1982 en Herenleed uit 1973.
Beluister Boeken van 19-03-1991:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Podcast

Laat een reactie achter