Het strafbare lichaam in de benenwagen

Geplaatst op 16 mei 2012 door Nienke Feis onder Podcasts, Zonder categorie, schrijver(s)

benenwagen-coverhet-strafbare-lichaam-coverOp donderdag 17 mei 2012 zendt De Avonden een interview uit met  columniste en schrijfster Karin Spaink, naar aanleiding van haar boek ‘De benenwagen’, waarin zij de geschiedenis beschrijft van de Canta, het kleine autootje voor minder validen.
Spaink was twintig jaar geleden te gast in het debatprogramma God zij met ons. Naar aanleiding van haar boek Het strafbare lichaam’ werd  gedebatteerd over de zogenaamde ‘Orenmaffia’, onder leiding van Piet Vroon en Stan van Houcke met de gasten Karin Spaink, Laurens Menges, emeritus hoogleraar in de Medische Psychologie aan de VU in Amsterdam,  Marco de Vries, directeur van het Helen Dowling Instituut voor Bio-Psychosociale Geneeskunde in Rotterdam, en voormalig hoogleraar Algemene Ziekteleer aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en Peter Fokkens, hoofdredacteur van het blad Care (Podium voor een pluriforme gezondheidszorg).
Het woord ´orenmaffia´ is een creatie van Spaink.
Beluister God zij met ons van 28 april 1992:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Podcast

stokken-en-stenen-coverspaink-2009-12Beluister ook het interview van Ischa Meijer met Karin Spaink van 20 juni 1993. Zij was toen bij Ischa te gast naar aanleiding van haar boek “Stokken en Stenen”.

2 Reacties op “Het strafbare lichaam in de benenwagen”

  1. Dejan den Hertog zegt:

    Wat leuk om ‘God zij met ons’ weer eens te horen ! Ik mis dit programma behoorlijk.

  2. Karin Spaink zegt:

    Wat leuk dat je die oude gesprekken hebt opgeduikeld!

Laat een reactie achter