roel-van-broekhoven

Geplaatst op 10 mei 2012 door Nienke Feis onder Zonder categorie


4 Reacties op “roel-van-broekhoven”

 1. Roel,

  Die film over Raffles, Corneliun en de Borobudur heb ik niet meer, maar hij heet “The Lost Temple of Java”. Google geeft dit.

  http://www.google.nl/#hl=nl&output=search&sclient=psy-ab&q=Borobodur%2C+the+Lost+Temple+of+Java&oq=Borobodur%2C+the+Lost+Temple+of+Java&aq=f&aqi=g-lK1&aql=&gs_l=hp.12..0i13i30.3544.3544.0.8220.1.1.0.0.0.0.247.247.2-1.1.0…0.0.DngzFnoTzXc&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&fp=2f8c87c326d12403&biw=1024&bih=677

  De reden dat ik zo graag zou zien dat Redmond deze expeditie over zou doen is om ook nog eens de enorme en oprechte belangstelling te onderstrepen die Raffles voor Java, zijn cultuur en zijn bewoners had. Geen Nederlandse gouverneur heeft ooit zo’n grote genegenheid getoond voor Java. Raffles heeft er een prachtig boek over geschreven dat nog steeds als standaardwerk geldt The History of Java (in meerdere delen). Misschien raakt Redmond wel enthousiast als hij daarin gaat snuffelen.

  Groet,

  Peter (Schumacher)

 2. Bauke Jan Douma zegt:

  Willem Frederik Hermans noemt Raffles in een van zijn interviews (online te vinden).

  Hij, WFH, spreekt deze naam abusievelijk –in steenkolenengels– uit als ‘raff-less’. Nooit begrepen wie hij bedoelde, maar met dit bericht vallen waarsch. wat dingen op hun plaats.

  [E.e.a. bewijst overigens interessant genoeg dat WFH zich vergelijkenderwijs meer met de Fransen verwant voelde dan met de Engelsen.]

  bjd

 3. Beste Roel,
  Ik ken je van TV, maar ook van zo’40 jaar geleden in Liedrecht met mijn broer Robbert Jan.
  Ik maak beelden in een land wat niet meer op beelden zit te wachten. En jij maakt ook beelden waar ik regelmatig van geniet. Zie mijn website, altijd welkom in mijn atelier.
  met groet,
  Erik Wijntjes

 4. Ik bedoel Sliedrecht!!

Laat een reactie achter