Waarom toch Jiri Benda, deel 7

Geplaatst op 4 mei 2012 door Nienke Feis onder Podcasts, Waarom toch Jiri Benda

jiri-benda-brochure-cover32jiri-benda-brochure-23Vijf jaar na hun legendarische serie uitzendingen “In het voetspoor van Mozart” uit 1976 traden Han Reiziger en Jan Wagenmeester weer in het voetspoor van een componist uit het verleden. Dit keer gingen zij op zoek naar het wel en wee van componist Jiri Benda (1722-1795), geboren in Alt Benatek, in het voormalige Bohemen. Het werd een lange vermoeiende en soms enerverende reis, die de reizigers gedurende 13 afleveringen leidden via Tsjecho-Slowakije en de DDR naar Mannheim en Frankfurt.
Helaas is van de zevende aflevering maar een stukje bewaard. Beluister het laatste halfuur van “Waarom toch Jiri Benda”, aflevering 7, uitgezonden op 5  februari 1982:
Op weg naar Frederik de Grote

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Podcast

jiri-benda-brochure-25jiri-benda-brochure-24jiri-benda-brochure-24jiri-benda-brochure-25Aan de programma’s werkten mee: Han Reiziger, Jan Wagenmeester en Nicolette Soesan (productie). De afgebeelde brochure is een productie van Publieksservice van de VPRO, en werd samengesteld door Han Reiziger (tekst), Nelleke van der Drift (foto’s), Marius van Leeuwen (omslag), Hetty van der Meij en Irene Breedijk (samenstelling en productie).

2 Reacties op “Waarom toch Jiri Benda, deel 7”

 1. Wiert Fehling zegt:

  Deeltje zeven helaas incompleet. Natuurlijk een
  kniesoor die daar over valt, maar zou nu niemand
  in ons land ergens op die stoffige zolder een
  “eigen” opname hebben liggen? Tenslotte zijn er ook fanaten geweest die 250 afleveringen van
  “Biels en Co” hebben bewaard. Een oproep in de
  VPROgids misschien? In ieder geval maar even
  wachten met het bakken van CDtje zeven…

 2. Wiert Fehling zegt:

  Deeltje zeven helaas incompleet. Natuurlijk een kniesoor die daar over valt, maar zou nu niemand in ons land ergens op die stoffige zolder een “eigen” opname hebben liggen? Tenslotte zijn er ook fanaten geweest die 250 afleveringen van
  “Biels en Co” hebben bewaard. Een oproep in de VPROgids misschien? In ieder geval maar even wachten met het bakken van CDtje zeven…

Laat een reactie achter