Mensje van Keulen

Geplaatst op 16 februari 2012 door Nienke Feis onder schrijver(s)

mensje-van-keulen-1977-bron-vgcover-liefde-heeft-geen-hersensOp Valentijnsdag 2012 verscheen het nieuwste boek van Mensje van Keulen: “Liefde heeft geen hersens”. De recensies zijn lovend.
Van Keulen heeft talloze malen opgetreden voor de VPRO-radio.
In De Suite droeg ze in 1979 “Anna Molino” voor, een schelmenroman in dichtvorm, waarin het veelbewogen leven wordt geschetst van Anna Molino, de nazaat van een Spaanse, middeleeuwse schurk. Een ieder die met dit ’satanskind’ in aanraking komt wacht een gruwelijk lot. Ze schreeuwt trommelvliezen stuk, laat broertjes van de trap donderen, steekt de kostschool in brand, maakt dat een circus in een bloedbad eindigt en dat een slager in zijn eigen gehaktmolen tot worst wordt gedraaid, enz. Zelfs de duivel is voor haar gunsten niet ongevoelig.
Beluister de 17 bewaarde afleveringen van Anna Molina, uit De Suite, opgenomen in 1979:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

engelbertIn 1988 sprak Sarah Verroen met van Keulen voor Passages Passanten van 1 februari 1988. Het interview werd gedeeltelijk in Den Haag opgenomen waar Mensje van Keulen werd geboren. Het gesprek gaat over haar jeugdjaren, het eten van vlees, haar laatste roman ‘Engelbert’ (Arbeiderspers) en de Nederlandse critici.

aapzetBeluister Passages passanten van 1 februari 1988:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Op 20 november 1990 sprak Ischa Meijer met Mensje van Keulen over haar boek ‘Van Aap tot zet’ , zesentwintig avontuurlijke dierenverhaaltjes in dichtvorm:
Luister hier

Laat een reactie achter