Geen woning geen kroning

Geplaatst op 28 april 2011 door Nienke Feis onder No Future, Podcasts, Zonder categorie

geen_woning_geen_kroningDe live uitzending van VARA en Radio Stad op Kroningsdag 30 april 1980 zal nog bij velen in het geheugen gegrift staan. Het moest een heuglijke dag worden. De dag werd echter door krakers in Amsterdam aangegrepen aandacht te vragen voor het huisvestingsprobleem in de stad. Van de festiviteiten werd verslag gedaan, maar ook van het krakersprotest, in een live uitzending van de VARA en Radio Stad, gepresenteerd door Hanneke Groenteman.
Niemand zal zich echter meer herinneren dat die dramatische uitzending begon met een hoorspelletje, geschreven door VPRO-redactrice Ineke van den Bergen. Het werd uitgezonden ’s ochtends om halftien en duurde ca. 12 minuten. In de rollen: Harmke Pijpers als de scheidende vorstin en moeder Juliana en Marjoke Roorda als dochter Beatrix.
Een lesje Koningin zijn, aan de vooravond van de Kroning.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

De tekst van het hoorspel:

tekst hoorspel 1kroningsdag-tekst-2tekst hoorspel 3tekst hoorspel 4tekst hoorspel 5tekst hoorspel 6

Laat een reactie achter