De Koningin van Suriname

Geplaatst op 10 juni 2010 door Nienke Feis onder Ischa Meijer, Zonder categorie

juliana-in-suriname-in-1978-foto-anpischa-meijer21Desi Bouterse zal president worden van Suriname. Minister Verhagen heeft al laten weten dat een staatsbezoek van Koningin Beatrix niet tot de mogelijkheden behoort, met een bewind van een coalitie van Desi B. en Ronny B.
Koningin Juliana bracht in haar tijd nog wel staatsbezoeken aan Suriname, zoals in 1978, toen ze als eerste buitenlands staatshoofd een officieel bezoek bracht aan het sinds 1975 onafhankelijke Suriname.
Publicist en interviewer Ischa Meijer was daarbij.

Voor het eerst in jaren bracht Ischa Meijer een bezoek aan het land waar hij een belangrijk deel van zijn jeugd heeft doorgebracht. Van dit bezoek maakte hij een reportage waarin het bezoek van de Koningin wordt verweven met zijn persoonlijk verhaal.
Beluister deze vaak hilarische reportage, met fragmenten van de aankomst van Juliana in Paramaribo, de kranslegging door de Koningin op het Onafhankelijkheidsplein en uit een toespraak door Juliana. Ischa Meijer keert terug naar de straat en de woning waar het gezin Meijer begin jaren ‘50 enkele jaren woonde, en spreekt daar met bekenden van de familie. maxi-linder
Voorts interviews met de legendarische Surinaamse prostituee Maxi Linder (de echte Koningin van Suriname) en met journalist Willem Oltmans over diens ontmoetingen met prins Bernhard en over de zeer zwakke plekken in het verleden van de prins.

Beluister De Koningin van Suriname, uitgezonden op 24 februari 1978 in God’s Eigen Radioprogramma:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

6 Reacties op “De Koningin van Suriname”

 1. krank pappa zegt:

  merkwaardige asmus parallel …

 2. nadu zegt:

  die man begreep haar niet of zij begreep die man niet. hij had het voor boordelen, maar zij had het over Bedeling. een soort van socaile dienst.
  Ze had geen meisjes,maar ze ga aan dat ze heel veel meisje/jongens mensen heeft geholpen naar een beter bestaan

 3. simion zegt:

  Was inderdaad een spraakverwarring.

 4. yousra zegt:

  wie is de koning van suriname

 5. Martinus zegt:

  Als klein Jongetje was ik teleur getseld toen ik Juliana voor het eerst zag. Ik had een heel andere idee van een Koningin in gedachten. Beatrix leek maar op die stomme Duivelse Nonnen op mijn Katholieke Jongens school. Natuurlijk geloven wij geschoolden al lang niet meer in Sinterklaas, Kabouters, vliegende Paarden, een blanke Jesus, koningen & Koninginen.

 6. [...] De Koningin van Suriname, uitgezonden op 24 februari 1978 in God’s Eigen Radioprogramma, klik hier voor de pagina met de link. Delen admin on 08.02.2014 at 19:58Tags: Accord Clark / [...]

Laat een reactie achter