Oude koeden: Ronflonflon online

Geplaatst op 12 november 2009 door Nienke Feis onder Podcasts, Wim T. Schippers

ronflonflon-crew (vormgevingTheo van den Boogaard)wimtschippers_cd_advertentieDonderdagavond 12 november 2009 om 19.01 uur gaat de enige echte Ronflonflonsite van start. Elke minuut gaat er één uitzending online. Vanavond worden er 100 in totaal online gezet, de rest volgt zo snel mogelijk. Tegelijkertijd worden Cd’s gepresenteerd met radiowerk van Wim T. Schippers. Dat is in navolging van het televisiewerk van Schippers, dat al eerder op DVD verscheen.

Bij deze een klein voorproefje van de vele jingles, waar Ronflonflon beroemd om was. Gemaakt door Schippers en Clous van Mechelen:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Ronflonflon was een wekelijks programma met 100% gesproken woord en 100% muziek van Wim T. Schippers, met veel (vaak eigen) muziek en jingles, waaraan werd meegewerkt door Clous van Mechelen, Janine van Elzakker, Jan Vermaas, Rogier Proper, en vele anderen. Ronflonflon werd uitgezonden op woensdagmiddag via de zender Hilversum 3. Eerste uitzending 10 oktober 1984, laatste uitzending 30 januari 1991. In totaal zijn er 328 uitzendingen geweest, waarvan de VPRO er 290 heeft bewaard, deels op band, deels op geluidscassette van de Publieksservice van de VPRO. Al deze uitzendingen worden de komende weken op de site geplaatst, vergezeld van het originele draaiboek, indien beschikbaar.

Help ons de site af te maken!!

De Ronflonflonfans worden opgeroepen hun archieven te openen en de enkele bij de VPRO ontbrekende maar door hen wel bewaarde afleveringen aan de VPRO af te staan. Welke dat zijn, zal de komende weken duidelijk worden aangegeven.

Zonder beschrijvingen is de Ronflonflonsite niet te doorzoeken op de inhoud. Vandaar dat we de fans vragen om ons te helpen met  het maken van de beschrijvingen. Als gegevens onvolledig zijn of onjuist zijn of ontbreken, verzoeken we joe die aan te vullen.

2 Reacties op “Oude koeden: Ronflonflon online”

 1. Bert Bossink zegt:

  Jacques Plafond heeft heel veel reklame voor ons blad gemaakt in “Ronflonflon”. O.a. in bladen van
  ons die over o.a. The Silkie gingen, Elvis Presley
  in the 70’s, Dee Dee Sharp. Ook is er nog een interview met de zangeres Trea Dobbs gemaakt die een goede vriendin van ons was in die tijd.
  Altijd werd er in die periode 1986-1987 een plaatje gedraaid dat te maken had met de inhoud van ons blad “The Fab.Sound of the 60’s”.
  We denken er nog steeds met plezier aan terug.
  Ik zal nog wel eens in ons archief kijken of er nog afleveringen zijn die jullie niet meer hebben.
  groetjes,

  Bert Bossink

 2. Brian zegt:

  fifth Beatle ariving ..

Laat een reactie achter