Plots Plots 1minuut

# 31. Vooruit dan maar

Verhalen van mensen die zich gedwongen voelen een belangrijk besluit te nemen en ondanks angsten, twijfels of frisse tegenzin, toch maar in het diepe springen.

Beluister hier de hele uitzending:

INTRO: Een lange wandeling

Jan is voor het eerst op een naaktcamping en gaat ook voor het eerst bloot boodschappen doen. Maar de winkel is verder weg dan hij had gedacht. Een verhaal gemaakt door Jair Stein.


AKTE 1: Één zin

Lange tijd droomde Freddy van een eigen bus. Een bus waarmee hij langs zou gaan bij zijn vele vriendinnen, die allemaal kinderen van hem zouden hebben. Hij zou glijbanen voor ze maken en fietsjes repareren en het belangrijkste: hij zou altijd weer weg kunnen. Freddy wilde vader zijn, zonder vader te hoeven zijn. Maar één losse opmerking van een vage kennis brengt hem op andere gedachten. Een verhaal gemaakt door door Tjitske Mussche en Richtje Reinsma.


AKTE 2: Een kleine stap

Stella reist niet op donderdag. In de trein zit ze altijd voorin, de bus laat ze vaak voorbijrijden en de metro mijdt ze volledig. Tot ze beseft dat er iets moet veranderen. Een verhaal gemaakt door Prosper de Roos.


AKTE 3: De ideale werknemer

Rob is gemeenteambtenaar, maar neemt zijn werk nauwelijks serieus. Hij raakt dan ook snel in conflict met zijn nieuwe baas die druipt van de ambitie. Als Rob zijn baan dreigt te verliezen neemt hij een radicaal besluit: hij gaat alles doen wat zijn baas van hem vraagt. Een verhaal gemaakt door Bente Hamel en Esma Linnemann.


Jair Stein - 25 september 2013