Plots Plots 1minuut

# 17. Praktische oplossingen

Uitzending: zondag 1 april, 18:15 uur op radio 1

Mensen die pijnlijke problemen te lijf gaan met onorthodoxe oplossingen.

Beluister hier de complete uitzending:

Intro

Henk Hietbrink gaf al jaren rondleidingen in het bos, maar vond het jammer dat hij zo weinig dieren kon laten zien. Die verstoppen zich immers als er een luidruchtige groep mensen in de buurt is. Daarom besloot Hietbrink de natuur een handje te helpen. Een verhaal gemaakt door Tjitske Mussche.

AKTE 1: Bastaardkind

Sarah is veertien als ze hoort dat ze nog een broer en een zus heeft. Ze zoekt hun telefoonnummers op, maar durft ze niet te bellen. Pas als het haar verboden wordt om contact op te nemen met haar nieuwe familie, komt ze in actie. Ze verzint een ingenieus plan om haar broer en zus op te zoeken, zonder haar eigen identiteit prijs te geven. Een verhaal gemaakt door Jennifer Pettersson.


AKTE 2: Posten

Martijn is twaalf, maar heeft het verstand van een tweejarige. Hij kan zichzelf niet alleen vermaken, heeft 24 uur per dag aandacht nodig en raakt snel in paniek bij onbekende situaties. Vader Hans Innemee loste dit probleem als volgt op: hij kocht een paar planken en spijkers, trok zich terug in de garage en bouwde een brievenbus. Een verhaal gemaakt door Malu Peeters en Laura Stek.


AKTE 3: Naar bed

Sommige problemen in het leven zijn onoplosbaar en sommige gaten zijn niet op te vullen. Maar wie inventief is, legt zich niet zomaar neer bij een existentiële crisis. Om de pijn en de leegte te bestrijden gebruikt Zwaantien Stoker een eenvoudig hulpmiddel, verkrijgbaar bij elke Blokker, Hema of Wibra. Een verhaal gemaakt door Esma Linnemann.

1 Minuten over praktische oplossingen

Machientje

Door Maartje Duin.


Café “De Dialoog”

Door Stef Visjager


Appeltje Z

Door Katinka Baehr.

Jair Stein - 27 maart 2012