Plots Plots 1minuut

# 10. De erfenis

Uitzending: zondag 26 juni, 18:15 uur op radio 1

Wat laten mensen na als ze sterven? Bij wie komt het terecht en wat blijft er van over? Verhalen over erfenissen waar niemand op zit te wachten en het wachten op een erfenis die niet komt.

Beluister hier de complete uitzending:

Intro

Mensen leven voort in de dingen die ze achterlaten, in de kinderen die ze hebben grootgebracht en de mensen met wie ze in aanraking zijn gekomen. Maar wat als er geen kinderen zijn en als er geen familie is? Als er geen vrienden zijn en nauwelijks spullen? Wanneer is het laatste restje van iemand voorgoed verdwenen? Een verhaal gemaakt door Jennifer Pettersson.

AKTE 1: Code Z24

Als Anne’s opa hoort dat hij nog maar kort te leven heeft, gaat hij direct van start om alles wat hij in huis heeft te voorzien van een sticker met een code. De hele familie moet bij hem op bezoek om de nalatenschap in ontvangst te nemen. Van de schilderijen aan de muur tot de wc-borstel: alles moet weg. Een verhaal gemaakt door Anne Lichthart en Bente Hamel.

AKTE 2: Het appartement

Een verhaal over een uitgedoofde vriendschap die pas weer tot leven komt als een van beide vrienden op sterven ligt. En over een postuum geschenk dat meer zorgen oplevert dan plezier. Een verhaal gemaakt door Laura Stek.

AKTE 3: Mamma

Rita Verschuur wordt door haar moeder verlaten als ze zeven jaar oud is. Een leven lang vecht ze om de beschadigde band te herstellen. Maar twee weken na de crematie wordt ze voor een tweede keer door haar moeder in de steek gelaten. Een verhaal gemaakt door Jair Stein.

Het boek van Rita Verschuur over haar moeder heet: Het geheim van mijn moeder. Onlangs verscheen van haar een nieuw boek, dit keer over haar stiefmoeder.

1 Minuten over De erfenis

Lach

Door Katinka Baehr


Kringloop

Door Bente Hamel


Machientje

Door Maartje Duin


Voorouders

Door Katinka Baehr

Jair Stein - 22 juni 2011