Plots Plots 1minuut

# 9. Knuffels

Uitzending: zondag 29 mei, 18:15 uur op radio 1

Wie ooit als kind zijn knuffeldier is kwijtgeraakt, weet dat het een enorm drama kan zijn. Maar soms zijn het geen kinderen, maar volwassenen die in de ban raken van een knuffel. In Plots: wonderlijke, ware verhalen rond drie beren, één tijger en vijf vuilniszakken vol knuffels.

Beluister hier de complete uitzending:

Intro

De moeder van Rinse besluit om zijn knuffeltijger weg te geven aan het goede doel. Rinse zelf is er minder blij mee. Een verhaal gemaakt door Laura Stek.

AKTE 1: Kapitein Boogie en de knuffels

Wat kan er allemaal met je teddybeer gebeuren als je hem afstaat aan een zielig kind in een ander land? Laura Stek volgt de reis van vijf zakken vol knuffels aan boord van een houten zeilschip richting Haïti; het schip van kapitein Boogie.

De film over de reis van Kapitein Boogie naar Haïti, gemaakt door Maarten Kal en Ina van Beek, komt waarschijnlijk in augustus uit.

AKTE 2: Vrouw zoekt beer

Laura is 8 jaar oud als ze Raampje kwijtraakt, haar lievelingsbeer. Het is het begin van een zoektocht die decennia lang zal duren. Een verhaal gemaakt door Bente Hamel.

AKTE 3: Opa is in de beer

Enkele weken na zijn crematie keert de opa van Ruben terug op aarde. Opa is volgens Ruben gereïncarneerd in de knuffelbeer en heeft 24 uur per dag zorg nodig. Een verhaal gemaakt door Jair Stein.

AKTE 4: Rouleerbeer

Vier twintigers beleven een onvergetelijke zomer in Berlijn. Maar eenmaal terug in Nederland krijgen ze het moeilijk. Gelukkig hebben ze steun van Knut, de knuffelijsbeer. Een verhaal gemaakt door Tjitske Mussche.

Jair Stein - 25 mei 2011