Plots Plots 1minuut

# 8. Plots Potpourri

Uitzending: zondag 24 april, 18:15 uur op radio 1

Bonte mix van Plots-bonusmateriaal. Met verhalen over een asielzoeker die te ver gaat in het integratieproces, een vaderloze dochter, een vrouw geobsedeerd door boodschappenlijsten en een schoonmaker zonder grenzen.

Beluister hier de complete uitzending:

Intro

Chris legt uit wat het verschil is tussen een boerenomelet en een verrukkelijk nagerecht.

1 Minuut: Slot

Door Jennifer Pettersson


Vakantiehuis

Een echtpaar krijgt op het vakantie-adres kamperende gevangenen als nieuwe buren. Een verhaal gemaakt door Laura Stek.


1 Minuut: Gene

Door Katinka Baehr.


De Oostenrijkse plafondpoetser

Tweede in een reeks opmerkelijke schoonmakers die alle grenzen overschrijden. Een verhaal gemaakt door Saar Slegers.


1 Minuut: Skinny jeans

Door Chris Bajema


De vrienden van de dokter

Een jonge vrouw komt erachter waarom ze zich altijd onbegrepen voelde door haar ouders. Haar ontdekking roept vragen op, maar biedt tegelijk ongekende mogelijkheden. Een verhaal van Lemke Kraan.


1 Minuut: 3 leuke dingen

Door Jennifer Pettersson en Jose Blokland.


Netty’s Lijstjes

Op een dag begint Netty boodschappenlijstjes te verzamelen. Het wordt al snel een verslaving en ze gaat minstens een keer per dag op jacht in de supermarkt. Als een ware Sherlock Holmes ‘leest’ ze in de lijstjes alles over de levens, karakters en eigenaardigheden van de mensen die ze schreven. Een verhaal van Bente Hamel.


Meneer X

Een asielzoeker uit west-Afrika wordt liefdevol opgevangen door een echtpaar in een Gronings dorpje. Even lijkt alles goed te gaan… Een verhaal van Laura Stek.


1 Minuut: Post

Door Bente Hamel


Kleine weldoener

Als het schoollokaal leeg is en de juf niet kijkt, gaat een meisje stiekem aan de slag om de weldoener van de klas te worden. Een verhaal van Tjitske Mussche.

Jair Stein - 26 maart 2011

# 7. Net niet

Uitzending: zondag 27 maart, 18:15 uur op radio 1

Verhalen van mensen die vechten voor erkenning, hopen op de grote doorbraak en een leven lang op zoek zijn naar de ware liefde. Mensen met een droom, die hun doel bijna bereiken. Maar nét niet helemaal.

Beluister hier de complete uitzending:

Intro

Er is slechts één ding erger dan verliezen: net niet winnen. Dat geldt niet alleen voor Olympisch sporters, maar ook voor de trotse baasjes van de duizenden honden die jaarlijks meedoen aan de Internationale hondenshow in Arnhem. Een verslag van Katinka Baehr.

AKTE 1: Het hoogtepunt

René de Bos en Bart Vos claimen allebei de eerste Nederlander te zijn die de top van de Mount Everest heeft bereikt. Officieel staat die prestatie op naam van Bart Vos. Maar hoe terecht is dat? Een verhaal van Maartje Duin.

AKTE 2: Het schriftje

In een onbewaakt moment verliest Rien Schouten een schriftje met adressen en gegevens die essentieel waren voor het afronden van zijn promotieonderzoek. Het zal zijn carrière voorgoed veranderen. Een verhaal van Tjitske Mussche.

AKTE 3: Samen

Rob en Eline trouwen in 1966, maar gaan vijf jaar later weer uit elkaar. In het jaar 2000 proberen ze het opnieuw met elkaar, in de hoop dat ze in dertig jaar tijd genoeg zijn veranderd om het nu wel te laten slagen. Een verhaal van Jair Stein.

AKTE 4: Kanarie

Hoe minder tijd je rest, hoe kleiner de kans dat je dromen ooit uit zullen komen. Des te opmerkelijker als je er dán nog in slaagt om te blijven geloven. Een verhaal van Maartje Duin en Stef Visjager.

Net niet in 1 Minuut

Zonde

Door Chris Bajema


Wereld aan mijn voeten

Door Katinka Baehr

Jair Stein - 25 maart 2011