alleen voor personeel

Geplaatst op 5 april 2011 door Gerrit Kalsbeek

Telefonische Hulplijn voor personeel en medewerkers geopend.

De pastorale werkgroep olv ds Groot Haneveld heeft haar telefoonnummers vrijgegeven voor personeelsleden en medewerkers die behoefte hebben aan een luisterend oor na de verschrikkelijke ramp die ons Instituut afgelopen augustus getroffen heeft. Dominee Groot Haneveld: “Er bereiken ons veel berichten dat collega’s  slecht slapen en zich zorgen maken over hun toekomst en dat van het Instituut”.

nieuwe cd Harry Moskee met kortingharrym0skee

medewerkers en donateurs van Instituut Idzerda kunnen het nieuwste werk van deze sympathieke volkszanger met 15% korting bemachtigen. In de Idzerda-Koerier van deze maand vindt u op pagina 7 een kortingsbon. Bij aanschaf kortingsbon overhandigen en u bent trotse eigenaar van een schijf fantastisch geïnspireerd geluid. (zie voor recensie elders op deze site)

.

Knar & Knor weer alleen

diervriendelijke actievoerder uitgeschakeld door venijnig virus

Cabaretier Wubbo van Vliet heeft helaas zijn actie ten behoeven van de Idzerda Kinderboerderij (IKB) voortijdig moeten staken vanwege fysieke malheur. Een opkomende influenza heeft de getalenteerde grappenmaker met hoofdpijn, misselijkheid en spierpijn verjaagd uit het knusse verblijf van Knor en Knar alwaar hij de hele week zou verblijven uit protest tegen de voorgenomen sluiting van het IKB-kinderparadijs. Nu maar hopen dat het geen varkensgriep is, Wubbo! Namens iedereen hier: Beterschap!!  Van Vliets geplande optreden met zijn one-man show “Pegels lichten” in het Agora-theater te Druten (Gelderland) volgende week donderdag is afgelast. En nee, zoek de 10 overeenkomsten was niet van strekking op Wubbo en Knar.

.

.

arm-en-rijk

rijk en arm fotowedstrijd

zoek de 10 overeenkomsten en stuur uw oplossing in een aan uzelf geadresseerde envelop ovv fotowedstrijd rijk en arm. Vergeet niet voldoende porto bij te plakken!

.

.

.

acties behoud IKB kinderboerderij duren voort


Wubbo en Knar voeren actie

Wubbo en Knar voeren actie


Personeel en vrienden van de Idzerda kinderboerderij nemen geen genoegen met de toezegging van het bestuur de sluiting van deze sympathieke dierenverzameling met een half jaar uit te stellen. Dierverzorger Geurt Donk: “Hier is sprake van zeer onzorgvuldig bestuur en wij overwegen ons af te splitsen van het Instituut om als zelfstandige eenheid verder te gaan. Het nieuwste verzet tegen de sluiting wordt gevoerd door cabaretier Wubbo van Vliet, die bij wijze van protest de hele week zijn intrek neemt bij de varkens Knor en Knar. “Ik heb hiervoor mijn Gelderland-tournee moeten onderbreken. Maar hoe dit bestuur met dieren omgaat is bij de beesten af!” aldus de sympathieke actievoerder.

Grote geldprijs voor collega Mathilde

Mathilde de Roppert, van de afdeling Oud Geluid heeft een grote prijs gewonnen van de Bill Gates International Lottery Foundation!! Tot haar grote vreugde blijkt zij een winnend lot in haar bezit te hebben dat goed is voor een kwart miljoen aan Euro’s. “Dit geld komt als geroepen!”, glundert de  prijswinnares opgetogen: “Mijn moeder moet een zware operatie ondergaan die de zorgverzekeraar weigert te vergoeden. Met dit steuntje in de rug slaan we een flinke slag de goede kant op!”

Mathilde's winnende lot

Mathilde's winnende lot

certificaat_geiten

Dick Kok ontkent cursus

Dhr Kok, welbekend van ons bestuur, ontkent met klem dat hij ooit een cursus zou hebben gevolgd met het doel beter te communiceren met geiten. Het certificaat dat opdook tijdens een grote schoonmaak van de stal bij de kinderboerderij noemt hij “een opzichtige vervalsing“. Hij benadrukt geen enkele herinnering te hebben aan een dergelijke opleiding en noemt het een onderdeel van een smaadcampagne in de aanloop van nieuwe bestuursverkiezingen volgend jaar.

Volgens dierenverzorger Geurt Donk heeft hij het certificaat, uitgegeven door de stichting Capra hircus, teruggevonden in een doos met boeken op de hooizolder van de kinderboerderij.Daar zit niks bestuurs-politieks aan,” glimlacht Geurt minzaam…

Nieuwe poëzie van collega Jan Brand

Het is ongelofelijk die productiviteit van onze Instituutsdichter. Speciaal voor ons personeel 3 nieuwe taalwondertjes van zijn hand.

versmaad paleis

deze winter is het kil op de Veluwe
lege zalen, de vorst regeert de stilte
zwijnen in de sneeuw, de jacht onthouden
een piloot zonder uniform laat zijn sporen na

draaikolkdame

rijd je gladde en hobbelige wegen
houdt de kit je achterlicht tegen
schade, panne, pech onderweg gekregen
zie daar elke auto glimt in de regen

pakjes in de sneeuw

het Russische leger heeft het zo koud
in zijn nieuwe uniform vol goud
Siberische winters leren boud
soldaten in design, dat gaat fout !

Jan kon ons desgevraagd nog niet mededelen of dit werk ook gepubliceerd zal worden in zijn nieuwe bundel “Vlokzucht” (geschatte verschijningsdatum medio oktober). “Eerst moeten alle exemplaren van mijn laatste publicatie “gezeefd licht” geheel de deur uit,” aldus de auteur. “Mijn vrouw is ertegen dat naast de kelder ook de zolder zou worden omgetoverd tot opslagplaats van m’n literaire handelsvoorraad.”

LAATSTE NIEUWS bestuur: half jaar uitstel executie kinderboerderij

sluiting dreigt Idzerda Kinderboerderij

laurakipVolgende slachtoffers van aanhoudende reeks bezuinigingen lijken het personeel en de dieren te worden van de kleine maar gezellige kinderboerderij gelegen naast het Instituut. LAAT DIT NIET GEBEUREN! Zet je handtekening op een van de protestlijsten in de kantine of bij de balie. Nu de dieren, who’s next?

Zondag 5 juni na de uitzending zal er protestmeeting plaatsvinden op de locatie kinderboerderij. ’s Middags gaan we gezamenlijk spandoeken maken. Lakens en verf aanwezig. Kinderen welkom!!

.

.

.

.

.

.

NIEUWE DICHTBUNDEL VAN COLLEGA JAN BRAND

Namens de afdeling Human Resources & Development Management zijn wij verheugd te kunnen melden dat onze Instituuts-dichter en TD-medewerker Jan Brand weer een nieuwe bundel poëzie in eigen beheer heeft uitgegeven onder de titel “Gezeefd Licht“. Hieronder alvast een voorproefje:

Een schaamteloos fijn oranje velletje,
even licht masseren, en dan uit je pelletje.
Spreid zachte zoete partjes vol sap,
door een mandarijntje verleid, hap!

en:

Krimpgemeente
‘t dorp is hier zo klein geworden, ze hebben
de burgemeester van de groenvoorziening
een oranje jas met reflectiestrepen en een fiets
gegeven. Hij is blij. Fietst voorbij. Alweer.

Bravo Jan, dat zijn weer goedgekozen woorden! Personeel van ons Instituut krijgt bij inlevering van de bon uit de Idzerda-koerier 25% korting op de aanschaf van de nieuwe bundel “Gezeefd Licht“. Maximaal 3 exemplaren per medewerker.

soundproof

avontuurlijk bedrijfsuitje?

LET OP: IDEEËNBUS VOOR PERSONEELS-EXCURSIE

Nog steeds is er de mogelijkheid voorstellen in te dienen voor het jaarlijkse personeelsuitje van 25 april as.. Helaas is er nog al wat commotie ontstaan  rond de ingezonden brief van enkele jeugdige radiopioniers, waarin zij voorstellen deze feestelijke dag in twee te splitsen, omdat de oudere personeelsleden altijd willen wandelen en naar een museum en dan koffie met gebak, terwijl, zo stellen zij, de jongere medewerkers liever gaan bungeejumpen, kart-racen en kleiduiven schieten en daarna chillen met een biertje op het strand. Het bestuur heeft besloten niet op dit voorstel in te gaan. Dhr Kok deelde mede dat de bedoeling van zo’n personeelsdag is om elkaar wat beter te leren kennen in een informele setting buiten de werkvloer. Bovendien vindt hij het schieten van kleiduiven een onethische bezigheid  die niet strookt met de doelstellingen van ons instituut, waarin respect voor mens en dier voorop staan. Efficiency-coach Suzette Possink de Bruine gaf aan dat het organiseren van twee bijeenkomsten ook niet bijzonder efficiënt is. Gezocht wordt naar een activiteit die beide groepen kan bekoren. Voorstellen dus heel graag in de ideeënbus tegenover de toiletten op de eerste etage.

RAPPORT  “Operatie Efficiency Instituut Idzerda”

In het kader van haar binnenkort te verschijnen rapport voor het Hoge Commissariaat van de Media voert mw S Possink-de Bruine verkennende gesprekken met medewerkers van I-I.  Op het grote prikbord staan de gewenste personen en de tijd waarin zij worden verwacht in de bestuurskamer.

rectificatie

In tegenstelling tot eerder bericht bedraagt de korting op het dichtbundeltje “gezeefd licht” van collega J Brand met bon geen 25% maar 15% korting. Dit literaire kleinood is in eigen beheer uitgegeven en Jan moet wel uit de kosten, collegae!!

gezocht: 1e elpee van Harry Moskee

zeldzaam vinyl: Harry's eerste

Voor onze collectie “Zeldzaam Vinyl“  zoekt het Instituut naar de eerste elpee van Harry Moskee “Blues Train to Mekka. Heeft iemand ‘m nog liggen die hem tegen dagwaarde wil afstaan voor een hoger doel: gaarne!!

.

.

.

.

.

.

UITSLAG FOTO-WEDSTRIJD BEKEND!!

Lang hoefde de jury niet na te denken. Unaniem kozen zij de inzending van Johan Pannenkoek als winnaar van de prijsvraag. “Met zijn vrolijk familieportret weet je fotograaf bij zijn kijker een milde glimlach op te wekken”, aldus het lovende juryrapport. Gefeliciteerd Johan! Het gulle pakket dia- en filmrolletjes is onderweg!! En je punten voor de bokaal zijn genoteerd!

Tweede prijs gaat naar Tjibbe Portena. “Een kwinkslag met de dood“, zo omschreef juryvoorzitter Rudy Bestenbroeck de (2e) prijswinnende plaat. Aanvankelijk werd de inzending van Tjibbe gediskwalificeerd omdat hij al een halfjaar in de ziektewet zit en het wedstrijdreglement vereist dat zij die meedingen naar de Idzerda-bokaal aktief werkzaam binnen het Instituut moeten zijn. Maar vanwege Tjibbe’s uitzonderlijke inzet gedurende lange jaren heeft de wedstrijdsecretaris Boris Bestenbroeck de hand over het hart gestreken. Ook naar jou, Tjibbe, is het foto-verrassingspakket onderweg. Helaas is meedingen naar de I-bokaal dit jaar niet voor jou weggelegd. Namens iedereen: Beterschap!

2e prijs fotowedstrijd: dhr Tjidde Portega

2e prijs fotowedstrijd: Tjibbe Portena

1e prijs fotowedstrijd winnaar dhr J.Pannenkoek

1e prijs fotowedstrijd: Johan Pannenkoek

4 Reacties op “alleen voor personeel”

 1. Theo van Deurzen zegt:

  ik heb de vorige bundel van Jan (”Een Derde Oksel”) nog steeds niet ontvangen, terwijl ik al 3 maanden geleden geld heb overgemaakt!!

 2. Gerrit Kalsbeek zegt:

  Theo, heb je wel in je postvakje gekeken?

 3. Sir B zegt:

  Theo van Deurzen, is dat niet die slome van Radio Bergeijk?

 4. Theo van Deurzen zegt:

  Nee, dat is Theo van Deursen. Met een S

Laat een reactie achter