13 mei Studio Idzerda onder Moeders rokken

Geplaatst op 9 mei 2012 door Gerrit Kalsbeek onder Geen categorie

voor-de-liefste-moederSport en moederliefde, het ging weer wonderwel samen in deze speciale uitzending van Studio Idzerda die was gewijd aan het moederschap. Ideale moeders, niet-zo-ideale moeders, bloedende moeders, tijgermoeders, biddende moeders en we hadden contact met Dieuwke van Turenhout, een moeder die woont en werkt in het verre India.

Moedertje lief, wat een uitzending…

3 Reacties op “13 mei Studio Idzerda onder Moeders rokken”

 1. Richard zegt:

  Ik luister graag naar dit programma maar ben bedroefd dat ook hier de sport al zo vaak zo schaamteloos mag inbreken. Volgens mij hebben zij elders op deze zender ruimte genoeg en hebben echte liefhebbers steeds vaker sportkanalen in hun zenderpakket.

  Gelukkig zette de VPRO veel podcasts online van zowel oude als nieuwe programma’s zodat ik tijdens de komende maanden, als Radio1 weer verregaand ‘ongenietbaar’ wordt vanwege alweer een lange ’sportzomer’, veel ga terugluisteren. Kleine tip: misschien bij een nieuwe programmering voor dit soort programma’s een later tijdstip zoeken? 24 uur sport heb je tot nu toe immers nog alleen bij een EK, WK of Olympische Spelen in een ver land met totaal andere kloktijden.

 2. Gerrit Kalsbeek zegt:

  Helaas Richard, onze cultuur is gesportificeerd en het zal alleen maar erger worden. Het voordeel van ons tot voor kort onpopulaire uurtje op de vroege zondagavond is dat we relatief in de luwte een beetje ons gang kunnen gaan. Uiteindelijk is de beste manier dit soort programma’s in de lucht te houden de VPRO te steunen (en dus lid te worden).

  We zijn in ieder geval heel blij dat je graag naar ons luistert.

 3. Richard zegt:

  Hallo Gerrit, dank voor jouw reactie. Ik herinner me je nog als bevlogen muziekredacteur in de jaren 80. Maar dat terzijde. Met slechts een onderbreking van een paar jaar ben ik het grootste deel van mijn leven lid van de VPRO. Ik herinner me ook nog goed het verzet tegen de invoering van verregaande horzontalisering en netmanagement. En wat daarvoor nog mogelijk was.

  Overigens wil ik niet alles anno nu negatief duiden. Als midden vijftiger besef ik ook dat niet alle nostalgie zo redelijk of zinnig is. De jaren 70 tm. 90 hadden ook zo hun nadelen en eenzijdigheden. Maar een deel van de sombere voorspellingen die men begin jaren 90 o.a. voor de VPRO microfoon deed zijn wel uitgekomen.

Laat een reactie achter