Nieuwe locatie podcasts

Geplaatst op 5 juli 2013 door Remy van den Brand onder Geen categorie

Voor de podcasts van de VPRO radioprogramma’s zijn we overgestapt op een nieuwe service.

De oude podcastfeeds drogen nu dus op, maar u kunt zich vanaf nu opnieuw abonneren voor podcasts via deze link http://vpro.nl/podcasts

1 Reactie

20 okt: Studio Idzerda griezelt

Geplaatst op 20 oktober 2013 door Remy van den Brand onder Geen categorie

BRRRRrrrrrWAAAAAAaaaaaaHHhhh!! Hinkende zombies, ritselende muizen, in mist gehulde kerkhoven en donkere, ijskoude nachten. Maakt u op voor een Studio Idzerda vanonder de dekens. Met slechts een kiertje voor de neus.

Laat een reactie achter

13 okt: Studio Idzerda ter zee

Geplaatst op 13 oktober 2013 door Remy van den Brand onder Geen categorie

Woelige baren, diepe gronden, onbekende wateren, oneindige vlakten van blauw, niets dan blauw. Op de blauwe planeet leven we, met hier en daar een eiland en een continent. Maar verder: blauw. Met een vleugje groen, of cyaan, of als je diep genoeg duikt: pikzwart.

Studio Idzerda klimt in de top van de vuurtoren, gaat kopje onder in de Noordzee, zwemt met de walvissen, luistert naar een zeeminnende schilder en neemt het op tegen de beukende golven. En dat alles in slechts driekwartier.

Laat een reactie achter

6 okt: Studio Idzerda vol in de wind

Geplaatst op 6 oktober 2013 door Remy van den Brand onder Geen categorie

cody_manlifterEffe lekker uitwaaien; over Amerikaanse tornado’s, oer-Hollandse stormen, Wint-taferelen, tango-en met een vlieger, de petomaan en anderszins zingende windvlagen.

Laat een reactie achter

15 sept: Studio Idzerda op grote voet

Geplaatst op 15 september 2013 door Remy van den Brand onder Geen categorie

Aaah gatverdamme! Niet over VOETEN! Jawel jawel. Voeten zijn reuze belangrijk. Je staat erop. Dat is niet niks. En ja ze stinken soms, een beetje. Maar dat ligt aan de broeierige schoenen, niet aan de voeten. Die hebben ook liever lucht om te ademen. En om de tenen vrij te kunnen bewegen. Die tenen trouwens, die zeggen ook nog es heel veel over je. Toon mij uw tenen en ik vertel u wie u bent. Affijn. Deze zondag staart Studio Idzerda niet naar de navel, maar naar de voeten!

Laat een reactie achter

8 sept: Studio Idzerda laat (het) los

Geplaatst op 8 september 2013 door Remy van den Brand onder Geen categorie

Studio Idzerda laat het los. Hoewel er altijd zaken hardnekkig blijven plakken, is het streven zoveel mogelijk van lijf en geest en aanverwante zaken affff te laten glijden.

Over niet plakkende plakkertjes, ongewenste herinneringen, een gouden kies, uitvaartrituelen en een arme, stinkende potvis.

Laat een reactie achter

1 sept: Studio Idzerda te paard

Geplaatst op 1 september 2013 door Remy van den Brand onder Geen categorie

Nee ze hebben geen poten, maar benen. Ze hebben geen kop, maar een hoofd. Ze zijn geen beesten maar edele dieren. En het bloed hebben we het liefst loepzuiver. Paarden. Velen zijn er DOL op. Verliefd, bijna. Of helemaal. Scharen Pennymeisjes borstelen hun manen, aaien zachtjes hun vacht, geven ze te eten en rijden zonder mokken het dagelijks rondje voor de broodnodige beweging. Wat IS dat toch met die paarden? Met die enorme hoofden, dito tanden en harde alsook onvoorspelbare hoeven. Luistert u naar Studio Idzerda. Te paard!

Laat een reactie achter

18 aug: De Studio Idzerda Sportzomer - deel 3

Geplaatst op 18 augustus 2013 door Remy van den Brand onder Geen categorie

Probeer het maar eens, dat moment vast te leggen dat een zwemmer heel even boven water komt om adem te halen. Om de strijdlust en spanning in zijn vochtige ogen vast te leggen. En om precies op het juiste moment, op de juiste plaats te zijn. En op het juiste moment de trekker van het fototoestel over te halen. En niet te bewegen! Fotograaf Co Rentmeester lukt dat. Het resultaat: pure schoonheid. In het laatste deel van Studio’s Idzerda Sportzomer: de schoonheid van sport. Met behalve flitsende foto’s, perfecte halen, kekke aerobicspakjes en gerende ijsjes en andere kunstwerken. Tot Idzerda!

Laat een reactie achter

11 aug: de Studio Idzerda Sportzomer - deel 2

Geplaatst op 11 augustus 2013 door Remy van den Brand onder Geen categorie

It giet oan! Tot de tanden gewapend en met een vel vol tijgerbalsem trekt Studio Idzerda ten strijde. Alles is geoorloofd in liefde en oorlog, maar binnen de sport blijven we netjes binnen de lijntjes. Doping & corruptie, we moeten er niks van hebben. Vuurrrrr!

Laat een reactie achter

4 aug: de Studio Idzerda Sportzomer - deel 1

Geplaatst op 4 augustus 2013 door Remy van den Brand onder Geen categorie

Zo. Na een goeie, zomerse warming-up is Studio Idzerda er klaar voor. De spieren zijn los, het zweet staat reeds op het voorhoofd en de tactieken zijn doorgesproken. Komende zondag 4 augustus barst-ie los: De Studio Idzerda Sportzomer. In it to win it. Studio Idzerda gaat tot het naadje.

Laat een reactie achter