City One Minutes op tentoonstelling ‘Gold Digger in Joburg’

skylineflyerKunstenaar en regisseur Su Tomesen woonde en werkte de eerste drie maanden van 2010 in Johannesburg. Ze was met een stipendium van de National Arts Council South Africa artist-in-residence bij de tentoonstellingsruimte The Bag Factory. Voor de eindtentoonstelling daar bouwde ze in de expositieruimte een shebeen, een illegale township-bar, die acht dagen operationeel was.
Als outreach project maakte ze met lokale kunstenaars en film- en televisiestudenten de City One Minutes Johannesburg, die ook in de shebeen draaide.

In het Zuid-Afrika Huis in Amsterdam laat Su in de tentoonstelling Gold Digger in Joburg werken zien die in en om Johannesburg tot stand zijn gekomen. Ook de City One Minutes Johannesburg worden getoond. De opening, met kwaito-muziek, vindt plaats op vrijdag 3 september van 17:00 tot 19:00 uur. Rsvp kan via info@zuidafrikahuis.nl
Na de opening is Gold Digger in Joburg nog tot en met 22 oktober van dinsdag tot en met vrijdag tussen 10:00 en 16:00 uur te zien.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.